Πρωτεΐνες Υψηλής Περιεκτικότητας

Η πρωτεΐνη είναι από τα πιο βασικά θρεπτικά συστατικά. Η κυριότερη λειτουργία της να είναι το να δομεί και επανορθώνει τους ιστούς, να συνθέτει ορμόνες, ένζυμα και άλλες σημαντικές ενώσεις του οργανισμού, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως σημαντική πηγή ενέργειας κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.

Η πρωτεΐνη έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του σωματικού βάρους. Στο σύνολό τους, τα ερευνητικά στοιχεία δείχνουν ότι μια μέτρια αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης σε συνδυασμό με σωματική δραστηριότητα και μια ελεγχόμενη θερμιδική πρόσληψη μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα της απώλειας βάρους.

Οι δίαιτες με πρωτεΐνες υψηλής περιεκτικότητας συχνά ακολουθούνται από αθλητές και bodybuilders για την ώθηση της ανάπτυξης των μυών και τη βελτίωση της σύστασης του σώματος. Χρησιμοποιούνται και από μη αθλητές για την αύξηση του μεταβολισμού και την ενίσχυση της απώλειας λίπους.

Μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη θα ενισχύσει την απώλεια βάρους αυξάνοντας τη θερμογένεση και τον κορεσμό. Η τροφογενής θερμογένεση είναι οι θερμίδες που καίει ο οργανισμός αμέσως μετά τη λήψη κάποιου γεύματος.

Ουσιαστικά είναι η ενέργεια που απαιτείται για την πέψη και την απορρόφηση της καταναλωθείσας τροφής. Ο κορεσμός, είναι το αντίθετο της πείνας και σημαίνει το αίσθημα εκπλήρωσης της επιθυμίας για λήψη τροφής.

Συνήθως ο κορεσμός οφείλεται στην πλήρωση του στομάχου με το γεύμα, ιδιαίτερα όταν οι αποθήκες λίπους και γλυκογόνου είναι πλήρεις. Η πρωτεΐνη αυξάνει το αίσθημα πληρότητας, δηλαδή τον κορεσμό.

Έτσι, μειώνεται η πρόσληψη θερμίδων και επιτυγχάνεται η χρησιμοποίηση σωματικού λίπους. Δείτε προϊόντα με πρωτεΐνη υψηλής περιεκτικότητας

Αφήστε μια απάντηση